A l’entrada del carrer Petritxol trobem des de 1956 un plafó de ceràmica on s’explica l’argument de L’Auca del senyor Esteve, una novel·la de Santiago Rusiñol on es presenta la conciliació de dos mons aparentment irreconciliables: el botiguer sensat amb voluntat de ferro que aixeca les seves persianes cada dia i l’artista bohemi. Tal com va saber exposar Rusiñol, l’acció Aparadors artístics vol contribuir als vincles entre comerciants, artistes i ciutadans.

Aquesta iniciativa proposa un seguit d’intervencions artístiques realitzades del 10 al 31 de març del 2022 per artistes de reconegut prestigi –provinents de les arts visuals, arts escèniques, del cinema o de la literatura– en diferents aparadors situats als carrers del Pi, Petritxol i Palla, així com en alguns carrers adjacents, amb l’objectiu contribuir a la recuperació tan econòmica com anímica de la ciutat.

Aparadors artístics és un projecte impulsat per la plataforma cultural Hänsel* i Gretel* en col·laboració amb Barna Centre i amb el recolzament de la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona per tal de potenciar la importància dels aparadors com a espais comercials i de diàleg amb la ciutadania.

Descobreix aquí el web

A la imatge, Joan Fontcuberta a la xocolateria Fargas. Foto: Jordi Oliver.